10 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024

Stiri diverse

Coma alcoolica la 14 ani

Ionut Antonescu, de 14 ani, elev la Scoala nr. 13 din Craiova, a fost internat in stare grava la Spitalul Clinic nr. 1 in seara de joi, 6 decembrie. Diagnosticul: coma alcoolica. In acea seara, baiatul fusese cu citiva amici la un bar sa joace biliard. „Nu consum alcool de felul meu, dar m-au convins sa beau niste coniac. Am baut vreo trei pahare si nu mai stiu ce s-a intimplat“, isi aminteste Laris, cum ii spun prietenii. El s-a jurat ca in viata lui nu o sa mai bea alcool.

(R.G.)

A baut soda caustica, incercind sa se sinucida

Carmen Maruntelu, de 28 de ani, din comuna Buduhala, judetul Gorj, a incercat sa se sinucida dupa ce a baut o jumatate de litru de soda caustica. Femeia a fost adusa pe 6 decembrie la Spitalul Judetean Gorj, situatia ei fiind stabila. Medicii spun ca acest gen de cazuri s-au inmultit ingrijorator in ultimul timp. Unul dintre acestea s-a soldat cu decesul unui barbat de 42 de ani, din Tirgu Carbunesti, care a luat o supradoza de medicamente.

(A.M.)

In hala de carne – numai produse cu aviz sanitar-veterinar

In hala de carne din Piata Centrala din Tirgu Jiu, comerciantii nu mai pot sa isi vinda produsele fara aviz sanitar-veterinar. Acesta poate fi obtinut inainte de introducerea carnii si a produselor din carne in hala de la Circumscriptia numarul 1 a Directiei Sanitar-Veterinare. Administratia Pietei Centrale a luat aceasta masura pentru a-i impiedica pe comercianti sa vinda produse neconforme cu specificul halei de carne.

(E.M.)

Ambulante noi, cind vor fi bani de vama

Serviciul de Ambulanta din judetul Dolj va beneficia, de anul viitor, de sase autovehicule noi, marca Iveco, destinate interventiei la domiciliul bolnavilor si transportarii acestora la spitale, a precizat dr. Antonie Antonie, directorul institutiei. Spitalele din Calafat si Filiasi vor beneficia de cite o astfel de masina. „Asteptam ambulantele noi inainte de sfirsitul acestui an, dar Ministerul Sanatatii si Familiei a aminat livrarea lor pina dupa 1 ianuarie 2002, neavind fonduri sa achite taxele vamale pentru ele“, a mentionat directorul Antonie.

(A.D.)

In Gorj nu se mai elibereaza autorizatii de construire

Ministerul Lucrarilor Publice a blocat, de peste o luna, eliberarea autorizatiilor de construire in judetul Gorj, potrivit Legii 50. Normele metodologice nu au fost trimise in teritoriu, drept pentru care se asteapta solutionarea a zeci de solicitari. Subprefectul de Gorj, Eugen Vilceanu, crede ca blocajul legislativ din domeniul constructiilor va fi rezolvat pina la sfirsitul anului.

(M.C.H.)

Prejudiciu de doua miliarde de lei la Directia Silvica

Directia Silvica Gorj a fost pagubita cu aproximativ doua miliarde de lei de catre 45 de angajati ai institutiei. Acestia sustrageau materialul lemnos pe care il valorificau prin vinzare catre cetateni, fara a elibera nici un fel de documente. Ultimul caz a fost inregistrat pe raza Ocolului Silvic Tirgu Carbunesti. Unul dintre lucratorii forestieri ai acestui col a prejudiciat unitatea cu 153 de milioane de lei. Inginerul Constantin Dumbrava, din cadrul Directiei Silvice, a spus ca sumele nu au fost recuperate decit in proportie de 10%, respectiv 200 de milioane de lei.

(A.M.)

Mos Nicolae a venit si pentru soferi

Cadrele Politiei Rutiere din judetul Gorj nu au tinut seama de faptul ca pe 6 noiembrie a fost Mos Nicolae si si-au facut treaba ca la carte. In urma controalelor organizate au fost aplicate 105 sanctiuni contraventionale, in valoare de 37 de milioane de lei. Din cele sase permise de conducere care au fost ridicate in vederea suspendarii dreptului de a conduce, cinci sint pentru consum de alcool.

(M.D.)

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS