16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateO noua disciplina scolara- educatia rutiera

O noua disciplina scolara- educatia rutiera

In foarte multe cazuri de evenimente rutiere, copiii cad victime ale neatentiei lor, dar si a conducatorilor auto. Ca o masura de prevenire a acestor situatii nedorite, unele chiar tragice, Ministerul de Interne impreuna cu cel al Educatiei si Cercetarii au elaborat un program pilot, de predare a educatiei rutiere in unitatile de invatamint preuniversitar. La clasele I-IV, fiecare invatator trebuie sa aloce acestei discipline o ora pe saptamina, iar la gimnaziu, o ora pe luna, in cadrul orelor de dirigentie, fiecare curs avind o tematica prestabilita.

Lucratorii Biroului Politiei Rutiere din cadrul IJP Dolj intreprind controale si propaganda in scoli, urmarind indeaproape modul in care se desfasoara activitatea de educatie rutiera si cita atentie i se acorda acestui nou obiect. Sg. maj. Mihaela Negreanu din cadrul Biroului ne-a spus ca in majoritatea controalelor efectuate nu s-au constatat nereguli. Exista si unele mici exceptii; la unele gazete de perete destinate acestei activitati, materialele expuse nu erau actualizate. „Noi asiguram logistica la modul ca punem la dispozitia unitatilor scolare materiale de propaganda si stabilim programa care urmeaza sa fie abordata la cursuri.

In situatiile in care un elev este implicat intr-un eveniment rutier, prezentam cazul colegilor sai de clasa sau, daca avem posibilitatea unui spatiu mai mare, il prezentam si colegilor de scoala. Accentul trebuie pus insa si pe educatia de acasa. Parintii trebuie sa inteleaga faptul ca acest lucru este spre binele copiilor lor“. Masura luata de cele doua ministere este binevenita, iar dascalii si parintii trebuie sa acorde atentia cuvenita educatiei, astfel incit copiii sa nu mai fie victime ale accidentelor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS