17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024

Kestii lumesti

Alcoolul – pe post de afrodisiac

Tinerele din Marea Britanie au ajuns la concluzia ca metoda cea mai buna pentru a pune mina pe un barbat este betia. Potrivit unui studiu recent, 20% dintre femeile intervievate au descoperit ca alcoolul, consumat in cantitati cit mai mari, este cel mai indicat „afrodisiac“ in cazul in care se doreste impresionarea unei persoane de sex opus. O cina romantica, precum si imbracamintea sumara si strimta pot reprezenta, de asemenea, cai pentru a cuceri inima unui barbat.

O colectie de 10.000 de autografe

Un neo-zeelandez a colectionat pina acum peste 10.000 de autografe, printre care se numara cele ale lui Elvis Presley, Russell Crowe si Elton John. Barbatul sustine ca semnatura preferata este cea pe care a obtinut-o de la actrita Joan Collins. Metoda sa este cit se poate de simpla: el trimite o scrisoare vedetei in cauza si spera ca va primi un raspuns. „Perla“ colectiei sale este autograful lui John F. Kennedy.

Pescar urmarit cu detectorul de minciuni

Organizatorii unui concurs pescaresc care a avut loc in California l-au descalificat pe cistigator deoarece acesta nu a trecut un test cu detectorul de minciuni. Barbatul sustinea ca bibanul sau, in greutate de aproape 20 de kilograme, a fost prins in timpul competitiei. El a fost contrazis de catre arbitri si a fost deposedat de premiul intii care consta intr-un vas de pescuit in valoare de 19.000 de dolari. Pescarul a angajat acum un avocat pentru a-l sustine in incercarea sa de a i se face dreptate.

Moda viitorului la Victoria and Albert Museum din Londra

Mai multi creatori de moda, de la Azzedine Alaia pina la Jean-Paul Gaultier sau Yohji Yamamoto, au colaborat cu Victoria and Albert Museum din Londra pentru a-si prezenta viziunea lor in ceea ce priveste moda viitorului, in cadrul expozitiei „Radical Fashion“, informeaza AFP. Nu mai putin de 11 designeri participa la aceasta expozitie: Jean-Paul Gaultier, Azzedine Alaia, Helmut Lang, Martin Margiela, Vivienne Westwood, Alexander McQueen, Hussein Chalayan, Junya Watanabe, Rei Kawakubo, Yohji Yamamoto si Issey Miyake. Ei apartin unor generatii si nationalitati diferite, dar „au in comun un loc foarte influent in lumea modei“, a explicat Claire Wilcox, curatorul expozitiei. „Creatorii sint «radicali» in sensul in care refuza compromisul si nu se lasa influentati de exterior“, continua ea. Designerii si-au amenajat fiecare spatiul personal, neavind in comun decit „o abordare globala filozofica“, a adaugat curatorul, subliniind ca nu este in nici un caz vorba de „o competitie intre viziunile prezentate“. „Nu este vorba de o retrospectiva, ci de un moment suspendat“, estimeaza Arnaud Dechelle, scenograful francez al expozitiei. „Este ca un vis sau ca un puzzle, cu usi deschise catre universul fiecarui creator“, adauga el, evocind filmele video ale unora, decorurile cu oglinzi sau arhitectura alungita a altora, rafinamente care completeaza prezentarile modelelor.

Verdict: Trei zile stai pe scaun!

Un american din statul Pennsylvania, care a refuzat sa faca parte din grupul juratilor in cadrul unui proces, a fost condamnat sa stea pe scaun timp de trei zile. Barbatul va trebui sa faca acest lucru in fata sediului politiei, de la 8.30 pina la 16.30, timp in care va beneficia de doua pauze de 15 minute si o ora pentru masa de prinz. El a fost sfatuit de catre judecator sa-si ia cu el o carte.

Cel mai lent dintre cei rapizi

Cel mai „incet“ cal de curse din Marea Britanie nu a reusit inca sa-si invinga destinul, el terminind pe ultimul loc cea de-a 101-a cursa din cariera sa. Animalul, in virsta de 16 ani, nu a reusit sa cistige pina acum nici un premiu, iar antrenorul sau a declarat ca nu este afectat de acest rezultat si ca va fi alaturi de „elevul“ sau atit la bine, cit si la rau.

Gata spaga, vine detectorul!

O companie de asigurari din Marea Britanie va introduce testul cu detectorul de minciuni pentru a-i prinde pe clientii care incearca sa obtina bani prin frauda. Angajatii firmei vor folosi o masina care va analiza vocea persoanei in cauza pentru a evalua afirmatiile facute de aceasta. Acolo unde vor exista indoieli se va continua investigatia prin alte metode.

Ciinele cibernetic

Un inventator japonez a creat un robot cu rol de „ciine insotitor“ pentru a ajuta persoanele care au deficiente de vedere sa se descurce in viata. Robotul foloseste camere video si senzori pentru a evita obstacolele. Profesorul spera sa poata produce 20 de „ciini“ experimentali pentru a fi testati pina la sfirsitul acestui an. Robotul-ciine este, de asemenea, programat sa „tina minte“ traseul pe care il foloseste stapinul, cu ajutorul unui sistem informational de navigatie.

Cit mai sexy pentru colegele noastre

O universitate din Italia a publicat un calendar in care sint prezentate poze sexy ale unor barbati cu scopul de a atrage mai multe fete la cursuri. 13 studenti au fost alesi sa pozeze pentru calendar, insa ei nu apar complet dezbracati, ci in „pozitii provocatoare“. Conducatorii institutiei spera ca oferta prezentata sa fie pe placul domnisoarelor si doamnelor care doresc sa urmeze cursuri la respectiva universitate.

Cel mai frumos ciobanesc romanesc

Craiovenii iubitori de ciini, si in special de ciobanesti romanesti, pot participa duminica, 21 octombrie, la o expozitie chinologica. Aceasta va fi organizata de Clubul National de Ciini Ciobanesti Romanesti si se va desfasura in incinta Hipodromului din parcul Nicolae Romanescu, incepind cu ora 10,00.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS