27.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024

Stiri diverse

Ucis in bataie de fiu. Ilie Luca, de 57 de ani, din comuna Brastavatu – Olt, a fost omorit in bataie de fiul sau, Costel Luca, de 31 de ani, vineri, 12 octombrie. Acesta din urma a venit acasa beat mort, iar in urma unor discutii contradictorii l-a luat pe tatal sau la bataie. Dupa ce i-a aplicat mai mult lovituri cu pumnii si cu picioarele, Costel Luca si-a tirit tatal aflat in stare de inconstienta intr-o anexa a locuintei, unde l-a abandonat. Batrinul a fost gasit mort de vecini in acelasi loc abia dupa doua zile. In urma necropsiei, s-a stabilit ca Ilie Luca a decedat din cauza tromboemboliei pulmonare ca urmare a unui politraumatism prin agresiune individuala. Cazul a fost preluat de Parchetul de pe linga Tribunalul Olt, care efectueaza cercetari sub aspectul savirsirii infractiunii de loviri cauzatoare de moarte.

(A.M.A.)

Si-a dat foc la casa. Politistii si pompierii au intervenit pe 17 octombrie, in jurul orei 12.00, la stingerea unui incendiu de la marginea localitatii Balacita, pe Drumul Judetean 606. In urma cercetarilor efectuate, s-a stabilit ca Ion Raicu, din localitate, si-a incendiat propria casa, pe fondul unor neintelegeri familiale. Cercetarile continua, pentru stabilirea tuturor imprejurarilor producerii incendiului.

(F.L.)

Tinara omorita de concubin. Luminita Calota, de 26 de ani, din Slatina, a fost dusa la Spitalul Judetean din aceeasi localitate dupa o bataie administrata de concubin marti, 16 octombrie, in jurul orei 19.20. In urma unor certuri cu concubinul ei, Viorel Petre, de 27 de ani, din Slatina, iscate in aceeasi zi, in jurul orei 18.30, acesta a lovit-o cu pumnii si cu picioarele pina nu s-a mai putut ridica de la pamint. Cadrele medicale nu au mai putut sa o salveze pe tinara. In urma efectuarii necropsiei s-a stabilit ca Luminita Calota a decedat din cauza unui stop cardio-respirator, reflex indus de stimularea brutala a zonei epigastrice, ca urmare a leziunilor traumatice produse prin lovire cu un corp dur.

(A.M.A.)

Minor ajuns in coma la spital. Dumitru Tucu, de 42 de ani, din Timisoara, in timp ce conducea, pe 17 octombrie, autoturismul Mercedes, cu numarul de inmatriculare TM-07-FOX, pe DN 6, la km 347, l-a accidentat grav pe G.G.C., de sapte ani, din Drobeta Turnu Severin, care, nesupravegheat, s-a angajat in traversare prin loc nemarcat. Minorul a fost internat la Spitalul Judetean din Drobeta Turnu Severin, in coma de gradul II. (D.L.)

Agresata de vecinul care nu mai vrea „sa-i auda gura“. Maria Vasile, de 67 de ani, din Daneti, a primit un topor in cap de la un vecin in dupa-amiaza de miercuri, 17 octombrie. „Are ura pe mine de mult timp, de cind m-am mutat in casa socrilor. Tot zice ca ma omoara pentru ca nu vrea sa imi mai auda gura la mine in batatura“, a spus batrina.

(R.G.)

Torn a furat un Cielo, l-a vopsit si l-a vindut. Robert Daniel Torn, de 24 de ani, din Craiova, a fost prins de politisti dupa ce a furat un autoturism Cielo. Pe numele hotului a fost emis miercuri, 17 octombrie, un mandat de arestare preventiva pentru 30 de zile. In decembrie anul trecut, Robert Torn i-a furat lui Liviu Trica masina, de culoare verde, cu numarul de inmatriculare DJ-05-FYO. Dupa ce a revopsit-o, i-a pus un alt numar de inmatriculare, GJ-65-MIS, furat de la un Trabant, si i-a vindut-o lui Romeo Serdaru cu 500 de marci. „Afacerea“ a fost insa depistata de politisti, iar hotul, bagat dupa gratii.

(R.G.)

Batrina accidentata pe trecerea de pietoni. Ilie Petrescu, de 40 de ani, din Drobeta Turnu Severin, in timp ce conducea autoturismul Dacia 1310, cu numarul de inmatriculare MH-22-ZAH, pe strada Rahova din municipiu, a accidentat-o grav pe Floarea Dutariu, de 68 de ani, care se angajase in traversare, pe trecerea de pietoni. Victima a fost internata la Spitalul Judetean Mehedinti, iar cercetarile continua.

(D.L.)

Razie la Girla Mare. Lucratorii Serviciului Politiei Judiciare, impreuna cu cei de la ordine publica si jandarmi au executat, miercuri, 17 octombrie, o razie in localitatea Girla Mare – Mehedinti. Au fost legitimate 84 de persoane, au fost executate 57 de descinderi domiciliare si solutionate 34 de mandate de executare a pedepsei cu inchisoarea. Tot cu ocazia raziei a mai fost depistat un urmarit general si s-au aplicat sanctiuni contraventionale in valoare de 13 milioane de lei.

(F.L.)

Un ceh a vrut sa intre in tara cu un pistol cu gaze lacrimogene. Petr Dojcev, de 73 de ani, cetaten ceh, a fost prins de politistii de frontiera de la Calafat in timp ce incerca sa intre in tara cu un pistol cu gaze lacrimogene miercuri, 17 octombrie. Arma, marca Walther, calibru 8 mm, era ascunsa sub haine si prinsa cu ata de corpul „turistului“. „Petr Dojcev a declarat initial ca nu are nici o arma, dar, dupa controlul amanuntit efectuat de politistul de frontiera si de lucratorul vamal, s-au mai gasit 12 cartuse si un spray paralizant. Cetateanului ceh i s-au intocmit acte de cercetare penala pentru nerespectarea regimului armelor si munitiilor, iar cazul a fost preluat de serviciul specializat din cadrul Politiei Calafat“, a spus capitan comandor Mircea Gidea, din cadrul Politiei de Frontiera.

(R.G.)

A furat de la second hand. Steluta Filip, de 45 de ani, din Simian, a fost prinsa in timp ce fura haine dintr-un magazin de imbracaminte second hand. Prejudiciul, in valoare de 285.000 de lei, a fost recuperat in intregime. Autoarei i s-a intocmit dosar penal pentru furt calificat. (F.L.)In urma unui raport intocmit de inspectorii Directiei Generale a Finantelor Publice Mehedinti, primarul comunei Burila Mare, Jean Cicic, este acuzat de abuz in serviciu, fals si uz de fals, pentru ca a prejudiciat bugetul local cu aproape o jumatate de miliard de lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS