8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024

Flash

Pauza, pauza, pauza. Pentru angajatii Primariei din Oboga – Olt, nimic nu-i mai important decit pauza de masa. Si asta se observa de cum intri pe usa cladirii unde muncesc zilnic primarul, viceprimarul si agentul agricol. La intrarea in birourile acestora, te intimpina pe usa un anunt scurt, dar scris convingator: pauza intre 12.00 – 12.30. Oare ce s-ar intimpla daca ai trece pragul primariei in „zona interzisa“? Noi n-am aflat, poate altii, mai curiosi…

Serviciu pe timp de noapte, program pe timp de zi. Sa nu zica satenii din Oboga – Olt ca gasesc usile primariei inchise! Nu se poate asa ceva cind vezi afisate pe ziduri tot felul de tabele cu ofiterii de serviciu. Cine vine la serviciu simbata si duminica? Cine este pe tabel. Cine lucreaza noaptea? Scrie tot pe tabel. O singura nelamurire pe tabelul cu ofiterii de seviciu de noapte; programul este intre orele 7.00 – 19.00. Sa fie la Oboga ziua noapte si noaptea zi? Noi n-am observat!

Cine pune benzina si de ce? Orice consiliu local se intruneste o data pe luna intr-o sedinta ordinara, in care se emit de obicei citeva hotariri menite sa faca viata mai usoara persoanelor din localitatea respectiva. Numai ca, atunci cind consilierii sint in pana de inspiratie, dar de votat trebuie sa voteze, ce iasa din miinile lor face bine la risul alegatorilor. Studiu de caz: „Proiect de hotarire privind stabilirea consumului lunar de carburanti pentru autoturismul proprietate a Consiliului Local Oboga“. Nu mai trebuie sa spunem cine a votat. De ce si ce? Habar nu avem!

Vine ziua scolii! Cadrele didactice si elevii Scolii din satul Dobriceni, comuna Iancu Jianu – Olt, vor sarbatori pe 27 octombrie ziua institutiei de invatamint in care-si vor desfasura activitatea. Cu aceasta ocazie, va fi amplasat in fata scolii un basorelief al ctitorului unitatii, preotul Dumitru Popescu. Lucrarea este facuta de Eugen Ilina, sculptor cunoscut si fiu al satului.

Dobrii, om bun! Satul Dobriceni din comuna Iancu Jianu – Olt a fost atestat documentar cu peste patru sute de ani in urma, mai exact la 29 mai 1589, in timpul domniei lui Mihnea Turcitu. Daca atestarea satului este clara, nimeni nu stie insa de unde vine numele acestuia. Unii cred ca ar fi un atroponim de la numele unui om, altii cred ca denumirea se trage din slavonescul dobrii care inseamna om bun. Ambele variante au fost adoptate de tarani pentru ca oameni buni sint in sat, mai putini Dobrini!

Apa din adincuri sau…de la ploaie. Satenii din Dobretu – Olt au crezut, in urma cu noua ani, ca nu vor mai avea niciodata probleme cu apa. In 1993 a fost aprobata o investitie pentru reabilitarea retelei cu apa din comuna, investitie care s-a realizat in proportie de 70%. Asta in vreo sapte ani, pentru ca de vreo doi ani nimeni nu s-a mai gindit sa aloce vreun ban si pentru apa. Cind au demarat lucrarile, investitia se ridica la aproximativ 163 de milioane de lei. Acum, ce-a mai ramas de facut costa 600 de milioane de lei. Noroc cu inflatia!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS