22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateViata de ciine comunitar: mai bine castrat, decit eutanasiat!

Viata de ciine comunitar: mai bine castrat, decit eutanasiat!

Chiar daca Bania nu-i ca Bucurestiul, ciinii craioveni o duc mai bine decit semenii lor „capitalisti“. Scandalul maidanezilor, care i-a tinut luni de zile cu sufletul la gura pe romani, la noi a avut puseuri nesemnificative. Si asta pentru ca municipalitatea a ales sa ii trateze pe patrupezi cu omenie si, in loc sa ii eutanasieze, mai bine sa ii castreze. Asa ca de citeva luni, in adapostul de ciini de la Facai, se tot perinda comunitari, care intra flaminzi, bolnavi, si sexuati si ies deparazitati, hraniti si cumintiti!

Adapostul canin de la Facai este acum casa a peste 35 de ciini maidanezi. Zilnic, hingherii aduc in adapost 10-12 ciini, pentru o „vacanta“ de vreo doua saptamini, din care vor iesi mai cuminti. Fiecare ciine are o poveste a lui, pe care paznicii o impartasesc cu multa placere oricui sta sa o asculte. Cel mai drag patruped din adapost, mascota care va ramine acolo cite zile va mai avea, este o catea batrina, pe care hingherii au salvat-o de la moarte. Au gasit-o intr-o scara de bloc, stropita cu benzina si pe cale de a deveni o torta vie, deoarece instinctul ei de mama devenise suparator pentru oameni. Fetita, cum au numit-o paznicii, are si un record personal de cind a ajuns pensionara adapostului: a cistigat un concurs de frumusete, in cadrul galei canine la care a participat la sectiunea ciini maidanezi. De acolo s-a intors cu doua custi primite ca premiu, inca un motiv pentru ca paznicii sa fie mindri de …miss a lor!

Barcelona si Buletin au plecat la stina

Chiar daca la inceput oamenii s-au aratat sceptici fata la utilitatea construirii unui adapost canin, pina acum acesta s-a dovedit util. Numarul celor muscati de ciini a scazut simtitor, „fata“ orasului a avut de cistigat, iar ciinii nu mai duc o viata …de ciine! Dupa spusele paznicilor, craiovenii nu prea se arata dornici sa infieze un ciine, insa oamenii din comunele limitrofe municipiului vin frecvent sa ia cite unul sau chiar mai multi. Gheorghe Dumitru din Breasta a venit joi, 4 octombrie, sa infieze trei ciini. „Ii iau pe astia trei, ca mi-a placut de ei! Am nevoie de ei ca sa imi pazeasca tirla, de aia imi trebuie unii mai mari, ca daca ii iau prea mici, ii calca oile in picioare“, a spus nea Dumitru. Inainte de a-i sui in caruta care urma sa ii duca spre noua lor casa, proaspatul stapin si-a botezat ciinii: Barcelona, Angelica si Buletin. Asa i-a placut lui! Si pentru ca ideea primariei s-a dovedit a fi buna, de anul viitor adapostul se va extinde, prin infiintarea a 300 de locuri intr-o hala alaturata.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS