13.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024

Stiri diverse

Adoptiile internationale – in continuare sistate

Guvernul lucreaza la o lege a copilului, care va reglementa si problema adoptiilor interne si internationale. In prezent, adoptiile internationale sint sistate in urma unei hotariri a guvernului. Desi aceasta a fost atacata de Curtea Constitutionala, care a considerat hotarirea ilegala, guvernul a decis ca adoptiile internationale sa ramina sistate pina la intrarea in vigoare a Legii copilului.

(M.P.)

Apartamente pentru severineni

Negocierile cu antreprenorul MIVAN KIER pentru incheierea lucrarilor la locuintele sociale de la intrarea in municipiul Drobeta Turnu Severin, aflate intr-un stadiu avansat de executie, au avut un rezultat bun. Viceprimarul Ilie Pisoi a spus ca blocurile vor fi finalizate in jurul datei de 20 decembrie: „Primaria se ocupa de asigurarea utilitatilor, pentru a fi gata la finalul lucrarilor. Speram ca de la inceputul anului viitor sa putem da repartitii in aceste locuinte. Prioritate vor avea cei care au locuintele avariate de calamitati naturale, cei care au stat in case nationalizate, revendicate de proprietari, tinerii si alte categorii sociale”. MIVAN KIER a sistat lucrarile la blocurile de locuinte sociale pe care le construieste in Drobeta Turnu Severin din cauza unor blocaje financiare, in cazul carora s-a gasit, se pare, rezolvarea. Aproximativ 85 de apartamente ar putea fi date in folosinta la inceputul anului viitor.

(F.L.)

160 de miliarde de lei pentru subventionarea energiei termice

Suma necesara pentru subventionarea energiei termice, in cazul persoanelor defavorizate din judetul Mehedinti, este de 160 de miliarde de lei, potrivit presedintelui Consiliului Judetean Mehedinti, Constantin Sirbulescu. Subventia acordata de stat variaza, pentru iarna 2001/2002, intre 700.000 de lei, pentru persoanele care au venituri de pina la 900.000 de lei, si 200.000 de lei, pentru familiile cu venituri de pina la doua milioane de lei.

(F.L.)

Imprumuturi la CARP

Ca sa isi imbunatateasca traiul, tot mai multi pensionari fac imprumuturi la Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor (CARP) Craiova. Acestia solicita bani pentru a-si acoperi cheltuielile de intretinere, lucrari dentare sau funerare, medicamente sau pentru alimente. De la inceputul anului si pina in prezent, aproximativ 5.000 de pensionari au imprumutat bani de la CARP Craiova care acorda credite de pina la trei milioane de lei pentru pensionarii care au un fond de 900.000 de lei.

(N.E.)

Masuri extreme pentru recuperarea datoriilor

In cadrul unei intilniri intre reprezentantii Primariei Drobeta Turnu Severin, SECOM, LOTUS, ROMAG TERMO, s-a dezbatut problema gasirii modalitatilor de reducere a datoriilor asociatiilor de locatari catre furnizorii de agent termic si serviciile de apa-canal. O comisie formata din reprezentantii acestor institutii va urmari, in zilele urmatoare, la fata locului, modul cum se desfasoara activitatea la asociatiile de locatari din municipiu. Pina la sfirsitul saptaminii trecute, zece regii si institutii aflate in subordinea Prefecturii Mehedinti au depus situatia cu datoriile pe care salariatii proprii le au catre asociatiile de locatari-proprietari. La restante ale salariatilor, pe primul loc se situeaza ROMAG, cu o datorie de 690 de milioane de lei. Urmeaza Directia de Posta Mehedinti, Directia Silvica si Directia Sanitar-Veterinara.

(F.L.)

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS