14.5 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateBin Laden pregateste noi atentate

Bin Laden pregateste noi atentate

Secretarul de stat britanic pentru afaceri europene, Peter Hain, a avertizat, intr-un interviu acordat postului de televiziune BBC, ca ar putea avea loc noi atentate in urmatoarele saptamini, planificate, dupa parerea sa, de Osama bin Laden. „Inteleg ca pregateste atentate teroriste de mare impact pentru urmatoarele saptamini, daca-i reuseste“, a declarat Hain joi seara, intr-o emisiune de dezbateri. „Exista dovezi ca el pregateste atentate de mare impact in lume, iar noi trebuie sa facem in asa fel incit sa nu poata lovi din nou“, a adaugat el, fara a preciza care ar putea fi tintele acestor atentate. „Trebuie sa-l gasim si sa-l arestam“, a afirmat oficialul britanic.

Inamicul numarul 1 al SUA: „jihad-ul va continua chiar daca voi muri“

Osama bin Laden a afirmat ca jihadul va continua chiar daca el va muri si a declarat ca exista luptatori pentru aceasta cauza peste tot in lume, se arata in editia de ieri a unui ziar pakistanez. „Nu este o problema care tine de Osama sau de Islam”, a declarat bin Laden pentru cotidianul de limba urdu Ummat, care apare la Karachi. „Sint locuri peste tot in lume unde activeaza organizatii ale combatantilor musulmani angajati in jihad. De la Kabul in Cecenia, trecind prin Palestina, Bosnia, Sudan, Birmania, Kashmir si multe alte tari. Jihadul va continua chiar daca eu nu voi mai exista“, a declarat el, potrivit ziarului.

Mama lui bin Laden

e la spital

Saptaminalul francez Le Point dezvaluie in exclusivitate ieri ca, pe 12 septembrie, a doua zi dupa atentatele impotriva World Trade Center si a Pentagonului, mama lui Osama bin Laden a fost internata, intr-o discretie absoluta, la spitalul american din Neuilly-sur-Seine (zona rezidentiala din vestul Parisului). Al-Kalifa bin Laden, scrie Le Point, nu este cea care l-a adus pe lume pe suspectul numarul unu in actele teroriste comise pe 11 septembrie in Statele Unite, insa ea l-a crescut. Potrivit unor surse de politie, vaduva lui Mohammed, tatal lui Osama, a facut analize la Sectia de oncologie a spitalului american, pe care le efectueaza in mod regulat in ultimii cinci ani, potrivit saptaminalului citat. Potrivit unei surse de politie la nivel inalt, agenti din cadrul Directiei de Supraveghere a Teritoriului (DST – serviciul de contraspionaj francez) au profitat de aceasta ocazie pentru a discuta cu pacienta la spital. O sursa a DST afirma ca serviciul a fost avertizat de venirea lui Al-Kalifa bin Laden chiar inainte de comiterea atentatelor din Statele Unite, dar a infirmat faptul ca DST ar fi avut cu aceasta o discutie, a adaugat Le Point.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS