6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDoua familii au luat foc...de suparare

Doua familii au luat foc…de suparare

Atmosfera a devenit incendiara intre familiile Dragomir si Costache din Amarastii de Jos dupa ce le-au ars casele. Hristea si Ana Dragomir spun ca este clar ca focul a pornit de la lemnele din curtea lui Costache si s-a extins la ei, pentru ca acestea erau depozitate foarte aproape de o latura a casei lor. Gheorghe Costache, desi nu spune ca este imposibil ca sursa incendiului sa fi fost in curtea lui, se gindeste ca nu este exclus ca un scurtcircuit din ograda vecinului sa fi provocat incendiul.

Oamenii din Amarastii de Jos nu au mai vazut niciodata un incendiu atit de mare cum a fost acela care a ars casele familiilor Dragomir si Costache. A fost nevoie de pompierii din trei comune ca sa stinga vilvataia, dar prea tirziu. Casa cu sapte camere a familiei Costache a ars din temelii si de-abia au apucat sa salveze citeva mobile. Patulul familiei Dragomir a ars si el impreuna cu o tona de lucerna depozitata acolo.

Au lesinat amindoi cind au vazut prapadul

„Casa o am de la parinti. Eu am 54 de ani si am pomenit-o construita, dar mobilierul eu l-am cumparat. Au ars din temelii toate sapte camere. Am apucat sa salvam doar mobila din sufragerie si un recamier“, a spus Gheorghe Costache. El isi aminteste cum s-au petrecut lucrurile in acea zi: „Eu am fost la cimp sa iau o remorca de griu. Baiatul meu cu nora si nepotii erau la cuscrul meu, iar nevasta, la o vecina, sa ia niste struguri. Cind veneam cu remorca, mi-a strigat un paznic: «Ba, Gheorghe, du-te acasa ca ti-a luat casa foc!» Cind am ajuns si am vazut ce era acasa, mi s-a facut rau si am cazut in batatura. Nevasta-mea la fel, a lesinat. De cind ne-a luat casa foc a facut un soc. Nu mai vrea sa manince si ii e rau“. Familia Costache mai are trei camere in care poate locui, in alt corp al casei, si nu crede ca va putea sa-si refaca prea curind casa arsa. Pe linga casa, focul a mistuit si griul din patul, „unde cred ca erau cam 70-80 de banite“.

„Incendiul s-a extins de la locuinta lui Costache Gheorghe“

Tot patulul a ars si la familia Dragomir. Incendiul s-a extins si la camera de sub patul. „Nici nu-mi vine sa dorm in casa cea mare. Camera de sub patul era odaita in care dormeam eu. Tocmai terminaseram de varuit si de aranjat acolo si s-a ales praful. Daca nu-si tineau lemnele lipite de casa noastra, nu ajungea focul la noi si nu ne ardeau lucerna si tot patulul, cu lemnul, stachetii, scindura, acoperisul si tot. Noi stim ca sint suparati si ei. Au avut paguba mare, dar cinstit este sa plateasca, pentru ca focul de la ei din curte a pornit“, a spus Ana Dragomir. Gheorghe Costache a spus ca nu are de unde sa stie de unde a izbucnit incendiul atita timp cit nu era nimeni acasa, dar se poate la fel de bine sa fi fost din curtea vecinilor. Pe procesul-verbal de interventie incheiat de pompierii veniti la fata locului scrie insa negru pe alb: „incendiul s-a extins de la locuinta lui Costache Gheorghe“. Vecini buni alta data, necazul care i-a lovit deopotriva a stricat relatiile dintre cele doua familii. Fiecare dintre ei spera ca va plati celalalt pagubele si cind discuta despre incendiu fiecare pune… paie pe foc, invinuindu-se reciproc, iar in cazul acestui „incendiu“, pompierii nu au nici o putere.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS