10.1 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024

Stiri diverse

Rectificare… dupa buget si interdictii lingvistico-politicoide. Sumele defalcate din impozitul pe venit alocate Mehedintului, in ideea echilibrarii bugetelor locale, acopera doar 1,6% din necesarul unitatilor administrativ-teritoriale pentru activitatile din cursul acestui an. Rectificarea s-a facut… dupa buget. 44 de primarii nu vor primi nimic, intre acestea numarindu-se cele din Drobeta Turnu Severin, Orsova si Strehaia, care vor fi nevoite sa se descurce cu fonduri proprii. Daca bugetul nu prea e, bine ca in aceeasi sedinta a Consiliului Judetean Mehedinti s-a elaborat un proiect de hotarire pentru interzicerea bufoneriilor lingvistico-politicoide si artera de circulatie pina la finalizarea recensamintului populatiei si al locuintelor, in martie 2002.

(I.L.)

Pompierii – la zi aniversara. Pentru pompierii militari si civili din toata tara, data de 13 septembrie a fost zi aniversara, implinindu-se 153 de ani de cind pompierii militari au dat dovada de eroism. Grupul de Pompieri „Lt. col. Dumitru Petrescu“ al judetului Gorj a participat la 174 de interventii. Pagubele inregistrate in aceasta perioada sint de 2,9 miliarde de lei, iar bunurile salvate au fost estimate la suma de 86,6 miliarde de lei. Evenimentele din acest an s-au soldat cu trei morti, iar cauzele lor au fost: focul deschis nesupravegheat, fumatul, incendierea intentionata, instalatiile electrice defecte si jocul copiilor cu focul.

(M.D.)

Prima transa de rechizite gratuite. In judetul Mehedinti, a sosit prima transa de rechizite gratuite pentru elevii care provin din familii sarace. Din cele 4.599 de pachete, 72 sint pentru elevii din clasa I, 1.438, pentru cei din clasele II-V, iar cea mai mare parte, 3.089, au ca destinatie elevii din clasele V-VIII.

(I.L.)

In Gorj a crescut numarul bolnavilor de SIDA. In Gorj, pina in luna august a acestui an, existau trei bolnavi de SIDA inregistrati in evidenta Sectiei de boli infectioase. Dar in luna septembrie au mai fost inregistrate doua persoane infestate cu virusul HIV. Sefa Sectiei de boli infectioase, Vasilica Ionescu, a spus: „Incepind cu luna septembrie, in evidenta noastra au mai fost inregistrate doua persoane. Deocamdata, pentru cei cinci bolnavi internati aici sint medicamente destule. Costul tratamentului pentru un bolnav de SIDA se ridica la 21 de milioane de lei, cheltuieli suportate de Casa de Asigurari Sociale. Din toti cei infestati cu acest virus, doi sint copii care nu au virsta peste 12 ani si care probabil ca au fost infestati cu aceasta boala pe cale parentala. Ingrijorator este faptul ca, in doar citeva zile, s-au mai inregistrat doi bolnavi de SIDA“.

(M.D.)

Noua asociatii au ramas fara apa. Asociatiile de locatari-proprietari 2, 9, 11, 12, 13, 17, 20, 34 si 39 din municipiul Drobeta Turnu Severin au ramas fara apa potabila. Societatea de apa-canal SECOM SA a luat aceasta masura, deoarece cele noua asociatii au datorii foarte mari. Asociatia nr. 11 ramine cea mai mare datoare, cu 342 de milioane de lei. Directorul SECOM SA, Iulian Berciu, a declarat ca s-au trimis somatii pentru inca 22 de asociatii care, daca nu isi vor plati datoriile, vor fi debransate, incepind cu data de 25 septembrie. Acestea sint caminele Crimsat, Asociatiile 22, 23, 30, 31, 33, 35 Oituz, 43, 44, 51 Crisan, 75, 78, 79B, 90, 93, 95, A 45,103, 119, 121, Independentei 57 si T 74. Dintre acestea, cea mai mare datorie o are Asociatia 43, cu 479 de milioane de lei, urmata de Asociatia 95, cu 413 milioane, si Asociatia 22, cu 320 de milioane de lei.

(F.L.)

Zece cazuri de hepatita in Gorj. In judetul Gorj s-au inregistrat pina in prezent zece persoane care sufera de hepatita, bolnavii avind virsta cuprinsa intre 12 si 45 de ani. Sint foarte multi cei care se prezinta la medicul de familie cu diferite simptome, sint supusi unui control medical sumar, fiind trimisi la Sectia de boli infectioase, unde li se fac analizele necesare pentru a depista daca sint bolnavi. Deocamdata, in Gorj nu este vorba de o epidemie de hepatita, numarul bolnavilor fiind destul de mic in comparatie cu alte judete.

(M.D.)

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS